10 mite për seksualitetin e burrave që nuk duhet të ekzistojnë

#1 – Burrat që bëjnë seks me burra të tjerë janë homoseksualë ose biseksualë

Jo domosdoshmërisht. Tani e dimë që shumë burra tërhiqen nga seksi homoseksual, por jo nga burrat.

Kjo, sigurisht, mund të hutojë shumë njerëz, por terapistët dinë shumë më tepër sot për rrjedhshmërinë seksuale të burrave.

Këta burra e gjejnë veten të ngacmuar në aspektin erotik nga e gjithë ideja.

#2 – Burrat biseksualë tradhtojnë

Absolutist false. Burrat biseksualë janë po aq të barabartë sa burrat dhe gratë heteroseksuale.

Miti është se burrat bi nuk mund ta ndajnë mendjen dhe për këtë arsye mashtrojnë ose tradhtojnë partnerët.

Për ta kuptuar më mirë është si të themi se një burrë heteroseksual, që pëlqen kokëkuqet, martohet me një brune, por ai do të largohet për të tradhtuar gruan me një flokëkuqe, sa herë që të mundet.

Në kulturën tonë, shumë njerëz mendojnë se biseksualiteti është vetëm një portë drejt homoseksualitetit, por nuk është kështu. Është një orientim seksual i ligjshëm.

#3 – Burrat janë më të përqendruar seç duhet në seks

Burrat dhe gratë kanë mënyra të ndryshme për të shprehur lidhjen e tyre me njëri-tjetrin. Në përgjithësi, gratë e shprehin lidhjen e tyre përmes marrëdhënies së krijuar. Burrat e bëjnë këtë përmes seksit.

Kërkimet zbulojnë se ne zakonisht ndalojmë së prekuri djemtë kur ata arrijnë moshën 8 vjeçare dhe i mësojmë ata të refuzojnë aksesin ndaj ndjenjave, emocioneve dhe fjalorit emocional, sepse këto konsiderohen “tepër femërore”. Ata përfundojnë duke shprehur vetveten përmes seksit, dhunës, sporteve ose punës.

Terapistët duhet t’i ndihmojnë burrat të zbërthejnë atë që ata kërkojnë në seks, në një gjuhë emocionale. Edhe ata e duan këtë, por shpeshherë nuk dinë si t’i plotësojnë nevojat e tyre në ndonjë mënyrë tjetër, përveç seksit.

#4 – Burrat që shohin pornografi fiksohen pas saj dhe e preferojnë më shumë sesa seksin me gratë e tyre

Studime dhe libra kanë dalë në përfundime të sakta: Burrat i preferojnë të dyja, pornografinë dhe seksin me partnerët e tyre dhe nuk i zëvëndësojnë njërën me tjetrën.

#5 – Nëse një burrë dëshiron seks anal, do të thotë se është homoseksual ose biseksual

Anusi i një burri nuk ka një orientim seksual, thjesht e di që gëzon kënaqësi. Kultura jonë ka vendosur që seksi anal është i barabartë me të qenit homoseksual, por homoseksualiteti është më shumë sesa thjesht një sjellje. Nuk ka të bëjë me atë që bëni seksualisht, ka të bëjë me atë që doni, një identitet. Është si të thuash se burrat që nuk pëlqejnë seksin anal, janë në fakt, heteroseksualë.

#6 – Nëse një burrë dëshiron shumë seks, është patologjike

Qesharake. Nuk është më patologjike sesa kur disa gra duan më shumë romancë.

#7 – Varësia nga seksi është një diagnozë zyrtare

Jo, nuk është. Për më tepër, është e rëndësishme të thuhet se ka një dallim mes varësisë nga seksi dhe dëshirës për fantazi anormale seksuale.

#8 – Nëse një burrë nuk ka ereksion, ai s’e do partneren e tij

Ky është një keqkuptim i zakonshëm midis grave. Në pjesën më të madhe, gruaja është problemi i fundit. Ai mund të ketë humbur fokusin e tij erotik për arsye të shumta – duke pirë shumë, duke menduar shumë për punën ose financat, moshën e tij, problemet shëndetësore, ose mund të ketë edhe çështje të patrajtuara të abuzimit seksual.

#9 – Burrat që kanë fantazi të çuditshme gjithmonë do të dëshirojnë të veprojnë sipas tyre

Ata mund ta dëshirojnë, por kjo nuk do të thotë që është e detyrueshme për ta apo nuk e kontrollojnë dot veten. Gratë mund të jenë më të përparuara rreth emocionalitetit, por burrat janë më të përparuar rreth seksualitetit. Kjo shpjegon edhe fantazitë.

#10 – Pornografia mund t’i bëjë burrat të duan të tradhtojnë partneret e tyre

E vërteta është që pornografitë mund të parandalojë burrat të tradhtojnë bashkëshortët, dhe madje të zvogëlojë dhunën në kultura dhe komunitete të caktuara.

Advertisement
Loading...