fbpx
Saturday, May 25, 2019
Home Blog

Nënat e reja po vendosin makijazh gjatë lindjes, për të qenë gati për fotografi

Gjithmonë e më shumë është në rritje numri i nënave të cilat disa minuta para lindjes po vendosin makijazh, në mënyrë që të duken më të bukura gjatë fotografisë së parë të fëmijës.

Sigurisht që do të bëhesh nënë, por në kohët moderne, çdo gjë po ndahet me të tjerët përmes rrjeteve sociale. Ndonëse kjo mund të duket shaka, nënat e reja gjithmonë e më shumë po i kushtojnë rëndësi pamjes së tyre, për fotografinë e parë me foshnjat e sapo lindura.

Një numër i madh i nënave të reja, sidomos në botën perëndimore, porosisin fotografë profesional për momentin e lindjes, dhe pastaj përmes atyre fotografie, t’i njoftojnë të tjerët për lindjen. E si parapërgatitje për këtë, ato po vendosin makijazh.
Statistikat flasin vetë. 68% e grave në Britaninë e Madhe, mendojnë se është e nevojshme të vendoset makijazh në ditën kur ato do i lindin fëmijët e tyre.

Duke ia shtuar këtu edhe faktin, se gratë prej moshës 18 deri 31, madje marrin trajtim estetik për bukuri, përmes qendrave estetike.

Por cila është rrënja e një dëshire kaq të madhe për një fotografi perfekte ? Siç duket influenca e Instagramit, po ka rëndësi shumë të madhe për nënat e ardhshme.

Personalitetet e famshëm në media sociale, i shpërndajnë fotografitë e tyre, gjatë kohës kur bëhen nëna, dhe në ato fotografi duken mjaftë bukur. E kështu dëshirojnë të duken edhe njerëzit e zakonshëm.

Mësoni sa shpesh femrat shikojnë filma por*nogr*afikë, këto skena i duan ato

Ndonëse disave mund t’u duket “tronditëse”, faktikisht edhe femrat shikojnë filma pornografikë.

Ueb sajti i filmave pornografikë, “YouPorn”, kishte publikuar rezultatet e një anketimi rreth vizitorëve femra – të cilat janë 15% i audiencës së tyre totale.

Nga 24,000 femrat e anketuara, ata kanë ndarë disa fakte interesante.
Këto janë femrat që shikojnë filma pornografikë:

– Femrat e moshave 22 deri 37 vjet e përbëjnë 76% të audiencës totale të femrave që shikojnë filma pornografikë

– Më shumë se gjysma e tyre e etiketojnë veten si heteroseksuale

– 32% e tyre e identifikojnë veten si biseksuale

– Gjysma e femrave që shikojnë filma pornografikë janë beqare, 27% janë në lidhje dhe 20% janë të martuara
Sa shpesh shikojnë filma pornografikë femrat?

– 18% e femrave shikojnë filma pornografikë çdo ditë

– 9% e femrave shikojnë filma të tillë më shpesh se një herë në ditë

– 63% shikojnë një herë në javë
– 28% prej tyre zhvishen krejtësisht para se të shikojnë filma pornografikë

– Nëntë nga dhjetë femra preferojnë të shikojnë filma të tillë në vetmi sesa me partnerin

Cilat janë kategoritë që më së shumti i preferojnë ato?

– Femrat janë më së shumti të prira t’i shikojnë kategoritë: “lesbike”, “romantike” dhe “seks në treshe”
– Ato janë më të prira të shikojnë porno-filma me lesbike sesa meshkujt

– Më shumë se gjysma e femrave e kanë imagjinuar veten duke aktruar në video të tilla.

Shumë marramendëse: Ermal Mamaqi tregon sa para ka fituar me ‘2 gisht mjaltë’ deri tani

Producenti dhe aktori kryesor i filmit Ermal Mamaqi së fundmi ka folur se cili do të jetë destinacioni i radhës për shfaqjen e filmi i tij i fundit “2 gisht mjaltë”.

Ai tha se “Dy gisht mjaltë” do të transmetohet në të gjithë SHBA-në.

Në një intervistë për median prestigjioze “CINEUROPA”, moderatori Ermal Mamaqi i cili është aktor dhe producent i filmi,t ka thënë se së shpejti filmin do e shohim në kinematë e Amerikës.
Ermali u shpreh se filmi ka mbledhur më shumë se 1 milion euro dhe se buxheti i tij ishte 300 mijë euro.
“Filmi ka mbledhur më shumë se 1 milion euro në kinema dhe në muajin e parë shitëm 250 mijë bileta. Buxheti i filmit ishte gati 300 mijë euro. Gjysmat e parave ishin të miat dhe gjysmat e sponsorëve”.

Moderatori tregoi se në fillim druhej për ecurinë e filmit, dhe nëse do t’i merrte paratë të cilat i kishte shpenzuar:

“Në fillim kisha frikë nëse do mund t’i merrja sërish paratë apo do humbja. Por ky është biznesi. Nëse di si të luash, është lojë e mirë. Nëse nuk di, është si kumar”, u shpreh Ermal Mamaqi për “CINEUROPA”

“2 gisht mjaltë” së shpejti do jepet në Angli, Itali, Greqi dhe Amerikë, ndërsa aktualisht filmi ka pushtuar kinematë e Austrisë dhe Gjermanisë.

Lady Gaga çmend qytetit: Shfaqet me një gjë të çuditshme në prapanicë

Ajo e cila la me gojë hapur të gjithë me paraqitjen e saj në “Met Gala”, Lady Gaga po hap dyqanin e saj, transmeton Gazeta Metro.

“Hasu of Gaga” do të quhet dyqani i saj i cili do të këtë gjëra unike si stili i saj i veçant.

Por një tjetër gjë morri vëmendje mediatike, veshja e Gaga’s

Me pantallona të shkurtë të cilët kishin një rrumbullak në pjesën e pasme.

Stili i saj është padyshim më i veçanti pasi që çdo kush flet në çdo paraqitje të saj.

Kujdes nga valët e celularëve, ja çfarë rrezikojmë

Përdorimi i celularëve në Shqipëri ka pësuar një rritje dramatike në vitet e fundit, dhe vëmendja po shkon drejt telefonave smart.

Gjithashtu, mosha mesatare kur fëmijët marrin celularin e parë tani është ulur dhe shumica e të rinjve e mbajnë telefonin afër vetes shumicën e ditës dhe kur flenë.

Zyra për Mbrojtjen nga Rrezatimet mbështet fuqishëm udhëzimet e Departamentit të Shëndetit Publik të Kalifornisë se si të zvogëlojmë ekspozimet ndaj energjisë së radiofrekuencave, në të cilat funksionon telefonia celulare dhe pajisjet pa tel.

Telefonat

Në një kohë që përdorimi i telefonave celulare e sidomos atyre “smart” vazhdon të rritet në Shqipëri, sidomos te fëmijët, Zyra për Mbrojtjen nga Rrezatimet mbështet fuqishëm udhëzimet e Departamentit të Shëndetit Publik të Kalifornisë, i cili lëshoi së fundmi një udhëzues për individët të cilët duan të ulin ekspozimin e tyre ndaj energjisë së marrë nga radiofrekuencat e celularëve. Edhe pse komuniteti botëror nuk ka arritur akoma në një konsensus për sa i përket rrezikut nga përdorimi i celularëve, kërkuesit sugjerojnë se përdorimi afatgjatë i tyre mund të ketë ndikim në shëndetin e njerëzve, transmeton Mapo.al.

Edhe pse shkenca po përparon, në radhët e disa profesionistëve dhe te publiku ka disa shqetësime në lidhje me ekspozimin për një kohë të gjatë ndaj energjisë së emetuar nga celularët. Ne jemi të ndërgjegjshëm dhe të bindur se hapa të vegjël si mosmbajtja e telefonit në xhep dhe largimi i tij nga shtrati gjatë natës, mund të ndihmojë në uljen e ekspozimit si ndaj të rriturve, por edhe ndaj fëmijëve. Celularët emetojnë energji të radiofrekuencave kur ata dërgojnë apo marrin sinjale drejt dhe nga stacionet bazë të telefonisë celulare dhe disa shkencëtarë besojnë se kjo energji mund të ndikojë në shëndetin e njeriut.

Përdorimi

Përdorimi i celularëve në Shqipëri ka pësuar një rritje dramatike në vitet e fundit, dhe vëmendja po shkon drejt telefonave smart. Gjithashtu, mosha mesatare kur fëmijët marrin celularin e parë tani është ulur dhe shumica e të rinjve e mbajnë telefonin afër vetes shumicën e ditës dhe kur flenë. “Truri i fëmijëve zhvillohet gjatë viteve të adoleshencës dhe mund të jetë më i ndikuar nga përdorimi i celularëve”, sipas dr. Smith. Prindërit duhet të konsiderojnë reduktimin e kohës që fëmijët e tyre shpenzojnë në përdorimin e celularit dhe t’i inkurajojnë apo këshillojnë ata që t’i fikin këto pajisje gjatë natës.

Të rritur dhe fëmijë, për të zvogëluar ekspozimin ndaj energjisë së radiofrekuencave të celularëve duhet:

Mbajtja e celularit larg trupit, në çantë apo në vende larg jush

Reduktimi i përdorimit të celularit kur sinjali është i dobët (shikoni treguesin e sinjalit të jetë sa më i plotë)

Reduktimi i përdorimit të celularit për transmetimin e sinjaleve audio dhe video, ose për shkarkim dhe ngarkim të skedarëve të mëdhenj

Mbajtja e celularit larg krevatit gjatë natës

Heqja e kufjeve kur nuk jeni duke kryer një telefonatë

Përdorimi i kufjeve ose përdorimi me zë të lartë, që të kesh sa më larg kokës telefonin

Kur ke telefonin në përdorim, mbaje sa më larg kokës dhe trupit

Dërgo mesazhe dhe bëj sa më pak thirrje

Bëj thirrje kur ka sinjal të fortë

Mos mbaj telefonin celular në xhep dhe poshtë jastëkut

Aktivizo Airplane Mode në qoftë se nuk e përdor, sidomos gjatë natës

Mos përdor telefonin celular kur je në drejtim mjeti në lëvizje

Mos përdor telefonin celular për kohë të gjatë kur je brenda në makinë i parkuar

Mos përdor telefonin kur je shumë i lodhur dhe me dhimbje koke

Mos bëni gabimin të mendoni se telefoni me SAR të vogël është pa rrezatim

Për sigurinë tuaj, mos përdorni telefonin kur ecni në rrugë makine, në vijat e bardha

Fikni çdo pajisje pa tel gjatë natës, kur nuk ju nevojiten

Ndikoni te të afërmit tuaj të ndjekin këta rregulla të thjeshtë për zvogëlimin e ekspozimit

Efektet që mund të kenë fëmijët nga ekspozimet ndaj energjisë së valëve elektromagnetike

Fëmijët mund të jenë më të rriskuar nga ekspozimi ndaj energjisë së valëve elektromagnetike, sepse:

Energjia e valëve elektromagnetike mund të ndikojë një zonë më të madhe të trurit te fëmijët, se sa te truri i një të rrituri.

Truri dhe trupi i fëmijës rriten dhe zhvillohen gjatë viteve të adoleshencës. Gjatë kësaj periudhe, trupi mund të ndikohet më lehtë nga energjia e valëve elektromagnetike dhe efektet prej saj mund të jenë më të dëmshme dhe të zgjasin më shumë.

Një fëmijë që përdor telefon celular do të ketë një periudhë ekspozimi më të madhe, gjatë gjithë jetës, nga energjia e valëve elektromagnetike sesa një person i cili fillon të përdorë telefonin celular në një moshë të madhe.

Nuk ka shumë studime në lidhje me efektet e energjisë VEM të telefonit celular në fëmijë apo adoleshentë, por disa studime kanë treguar se mund të ketë efekte të rikthyeshme dhe ulje të mirëqenies së përgjithshme. Këtu bëhet fjalë për studime afatshkurtra. Zbatimi i këtyre rregullave nuk do të thotë që telefonat celularë nuk janë të sigurt

Audi merr vendim, këto dy modele nuk do t’i prodhojë më

Audi”, prodhuesi gjigant i automjeteve luksoze ka njoftuar ndalimin e prodhimit të modeleve TT dhe R8.

Kjo, sipas drejtorit ekzekutiv Bram Schot, për arsye që të investojë 14 miliardë euro në automjetet elektrike.

Kjo e ka një të mirë, sepse kompania prestigjioze ka njoftuar ardhjen e një modeli të ri luksoz të flamurtarit të kompanisë “Audi A8”.

Pas hedhjes në treg të modeleve të reja, disa kompani përfshirë këtu “Volkswagen”, regjistruan rënie të shitjeve dhe të të ardhurave vitin e kaluar.

Duke filluar nga viti 2025, “Audi” synon të ketë 10 modele hibride dhe 20 modele krejtësisht elektrike në treg.

Karakteristikat trupore të cilat gjenden vetëm në 5 përqindëshin e botës

Të gjithë jemi të ndryshëm, dhe disa nga ne kemi karakteristika të rralla të trupit të cilat i kanë vetëm një përqindje e vogël e njerëzve të botës.

Sot do t’i mësojmë disa nga këto karakteristika, të cilat mund t’i keni edhe ju:

Eshtra tejet të dendur

Duke studiuar gjenin LRP5 (përgjegjës për mineralizimin e eshtrave), shkencëtarët kishin zbuluar mutacione të cilat shkaktojnë sëmundje të shoqëruara nga brishtësia e eshtrave. Por ekziston edhe një lloj tjetër i mutacionit të gjenit LRP5: i jep personit eshtra super të dendur të cilat janë thuajse të pamundur për t’u thyer dhe e bën më pak të prirë lëkurën të plaket.Por edhe pse mund t’ju duket si gjë e mirë, edhe kjo i ka të këqijat e veta. Një herë kishte ndodhur që një pacient i vjetër të kishte nevojë për zëvendësim të nyjit të dëmtuar, por eshtrat e tij tejet të dendur kishin ndikuar që doktorët të mos mundeshin ta ndihmonin.

Gjaku i “artë”

Nuk është i artë në kuptimin e plotë të fjalës, por ka një karakteristikë unike: nuk përmban antigjenë. Kjo karakteristikë trupore ishte zbuluar në vitin 1961, dhe për momentin njihen vetëm 40 njerëz me gjakun Rh-null. Nëntë nga këta njerëz janë dhurues të rregullt të gjakut, sepse gjaku i tyre është i përshtatshëm për çdo person që ka nevojë.

Vrimë në vesh

Kjo dukuri formohet gjatë zhvillimit të embrionit, dhe u ndodh vetëm rreth 5 për qind të njerëzve të botës. Supozohet të jetë atavizëm, rikujtues i faktit se paraardhësit tanë kishin qenë dikur qenie të gjalla të cilët kishin pasur gusha. Kjo “vrimë” shpeshherë trashëgohet dhe mund të jetë prezente në dy veshët. Mund të hiqet përmes ndërhyrjeve kirurgjike, por nuk është e nevojshme sepse nuk paraqet rrezik.

Ky është pozicioni ideal i gjumit

A e dini se gjendja juaj fizike dhe mendore, varet nga pozicioni në të cilin flini gjumë.

Ekspertët e trupit kanë renditur disa pozicione të cilët mund tu ndihmojnë që të keni një jetë aktive të nesërmen, por edhe pozicionet që nuk janë të mira.

Ja pozicionet e gjumit:

Nëse zgjoheni të lodhur nga gjumi kjo do të thotë se pozita juaj e gjumit ka qenë e parehatshme. Andaj, mësoni se cilat pozita të gjumit janë më të përshtatshme për të fjetur.

Më e mira: Në shpinë

Gjëja e parë pozitive është se eviton dhimbjen e qafës dhe shpinës, ngase mbanë në mënyrë të drejtë shpinën, qafën dhe kokën dhe gjithashtu redukton refluksin e thartirës duke e mbajtur kokën mbi barkun tuaj. Gjithashtu mbron edhe fytyrën tuaj pasiqë nuk prekët në jastëk. Problemi i vetëm i kësaj pozite është gërhitja, por nëse e keni këtë problem duhet të gjeni jastëkun e duhur.

Pozicioni i fetusit

Pozita e fetusit është shumë e keqe për stomakun. Rritë dhimbjen e gjunjëve dhe gjithashtu bën që shpina dhe qafa juaj të mbahen në pozitë jo natyrale. Kufizon frymëmarrjen dhe është e keqe për zemrën. Megjithatë, gjatë shtatzënisë konsiderohet pozitë e mirë e gjumit.

Fjetja në stomak

Arsyeja e parë është sepse nuk mund të mbani shpinën në pozicion neutral. Gjithashtu mund të çojë në dhimbje të muskujve dhe të kokës për shkak të presionit. Nëse ju e praktikoni këtë pozicion që është më i keqi nga të gjithë, atëherë duhet të keni jastëk shumë të hollë ose fare pa të.

Fjetja në krahë

Kjo pozitë është e keqe për fytyrën dhe për gjoksin e zemrën. Nëse ju flini në këtë pozicion atëherë është e rëndësishme të gjeni jastëkun e përshtatshëm që mban kokën në nivel të krahut. Redukton gërhitjen dhe gjithashtu refluksin e thartirës. Është shumë e dobishme gjatë shtatzënisë dhe për qarkullimin e gjakut.

Habit moderatorja shqiptare: Nuk më pëlqejnë të bukur, mashkullit duhet të vijë era djersë

Komentatorja sportive e parë femër në trojet shqiptaret, Qëndresa Krelani, motra e këngëtares Flaka Krelani do të jetë e ftuara e radhës në ‘Xing me Ermalin’.

Në promon e emisionit, ajo ka bërë një deklaratë vërtetë befasuese në lidhje me meshkujt duke i surprizuar të gjithë.

‘Nuk më pëlqejnë meshkujt e bukur. Bukuria është për femra. Mashkullit duhet t’i vijë era djersë’, tha Qëndresa, përcjell newsbomb.

Kjo gjë ka shkaktuar mjaft të qeshura në publik dhe jo vetëm.

A ndodhë që edhe foshnjat të pësojnë sulm në tru?

Sulmet në tru janë më të zakonshme tek moshat e vjetra, por ato paraqiten edhe tek foshnjat. Kjo ndodh për arsye se lindja është proces i vështirë dhe paraqet vështirësi për enët dhe qarkullimin e gjakut.

Ky është një faktor rreziku për foshnjat me sëmundje kongjenitale të zemrës dhe çrregullime të gjakut, siç janë anemia dhe infeksionet e trurit (meningjitit dhe encefalitit). Foshnjat që lindin parakohe (premature), enët e gjakut të të cilave janë më të brishta, mund të kenë gjakderdhje në tru që njihet si sulm hemorragjik. Por në 10-20% të rasteve, shkaku i sulmit është i panjohur. Ndryshe nga të rriturit, foshnjat që pësojnë një sulm në zonën e trurit që është përgjegjëse për gjuhën, e kanë të ruajtur aftësinë për të komunikuar (Lloyd & Adams, 2009).

Në punën e paraqitur nga AAAS (American Association for the Advancement of Science, 2018) hulumtuesit zbuluan se si adoleshentët, individët që përjetuan sulme në tru gjatë kohës së lindjes, janë në gjendje të kuptojnë gjuhën njëlloj sikuse vëllezërit dhe motrat e tyre tipikë.

Për të gjetur se si të rriturit që kanë pësuar sulm si foshnje kompensuan dëmtime kaq të rënda të trurit, ekipi i hulumtuesëve skanoi trurin e tyre, përderisa ata dëgjonin fjalitë e lexuara nga fillimi në fund dhe nga fundi në fillim. Tek të rriturit tipikë, vërehet një aktivizim tek zonat e përpunimit të gjuhës në anën e majtë të trurit (figura lartë, majtas). Kurse tek ata që kanë pësuar sulm më herët dhe si pasojë kanë humbur indet trurore në këtë pjesë, aktivizimi është zhvendosur në një pjesë të hemisferës së djathtë, që është imazhi pasqyrë i rajonit të gjuhës normale (figura lart, djathtas). Kjo pjesë e hemisferës së djathtë pothuajse kurrë nuk përdoret për të kuptuarit e gjuhës (gjuha receptive) tek njerëz tipikë dhe të rriturit që kanë pësuar sulm në tru nuk e përdorin atë për përpunimin e fjalëve (Dengler, 2018). Studiuesit mendojnë se foshnjat përfitojnë gjatë një periudhë të veçantë të zhvillimit të tyre, atëherë kur truri është mjaft fleksibil për t’u përshtatur me çdo gjë. Ata gjithashtu mendojnë, se plasticiteti i trurit do të ju mundësojë të rriturve që kanë pësuar sulm në tru, rikthimin e aftësive për të folur dhe kuptuar gjuhën./

Bllokim të arterieve? Një gjilpërë mund t’ju shpëtojë jetën

Një gjilpërë mund të na shpëtojë nga një bllokim i venave. Kjo mund të duket e çuditshme, por nëse bëhet në mënyrë të drejtë, ajo mund të jetë me të vërtetë vendimtare.

Natyrisht kjo nuk është një “shërim” që zëvendëson mjekun ose dhomën e urgjencës, por mund të përdoret për rast urgjence.

Kjo teknikë vjen nga mjekësia kineze dhe shërben për të rregulluar rrjedhjen e gjakut në enë: ekspertët e akupunkturës pohojnë se rrjedhja e disa pikave të gjakut nga ndonjë zonë e trupit mund të ketë efekte të rëndësishme shëndetësore.

Së pari telefononi një ambulancë, pastaj merrni një gjilpërë dhe, pas sterilizimit të saj, përpiquni të shponi të 10 gishtat. Prisni disa minuta dhe prisni që gjaku të rrjedhë nga çdo shpim.

Pastaj, në qoftë se vëreni se goja e viktimës është deformuar, fshijini veshët derisa të jenë të kuq. Pastaj shpojini ato me një gjilpërë. Mund të jetë një metodë e shkëlqyer në pritje të mjekëve: natyrisht ndihma mjekësore është dhe mbetet e domosdoshme!

Modelja shqiptare bën gjestin e pahijshëm në qilimin e kuq në Kanë

Heidi Lushtaku ka habitur me veprimin gjatë parakalimit në tapetin e kuq në Kanë.

Heidi Lushtaku është njëra prej shqiptareve që këto ditë ka marrë pjesë në festivalin e Kanës.

Modelja kishte bërë disa paraqitje në këtë festival, ndërsa përmes rrjeteve sociale ka treguar se si është dukur.

Së fundi, ajo ka postuar disa fotografi, në të cilat shfaqet duke ngritur gishtin e mesit pikërisht në qilimin e kuq të Festivalit të Filmit në Kanë.

Për ndryshe, në këtë festival, së fundi mori pjesë në një ndejë edhe Dua Lipa, e cila rrëmbeu vëmendjen me paraqitjen.

Facebook së shpejti me valutë të veten

Facebook është duke finalizuar lançimin e kripto-valutës së vet vitin e ardhshëm.

Ai po planifikon të krijojë një sistem të pagesave digjitale në rreth një duzinë vendesh deri në tremujorin e parë të vitit 2020.

Gjiganti teknologjik dëshiron të fillojë testimin e kripto-monedhës, e cila është referuar si GlobalCoin, deri në fund të këtij viti.

Facebook pritet të përshkruajë planet më në detaje këtë verë, dhe ka folur tashmë me guvernatorin e Bankës së Anglisë, Mark Carney.

Themeluesi Mark Zuckerberg u takua me z. Carney muajin e kaluar për të diskutuar mbi mundësitë dhe rreziqet që kanë të bëjnë me nisjen e një kripto-valute.

Facebook gjithashtu ka kërkuar këshilla për çështjet operacionale dhe rregullatore nga zyrtarët në Thesarin e SHBA’ve.

Firma është gjithashtu në bisedime me firmat e transferimit të parave duke përfshirë edhe Western Union pasi duket për mënyra më të lira dhe më të shpejta për njerëzit pa llogari bankare për të dërguar dhe marrë para.

Pse kirurgët kanë uniformë të gjelbër?

Uniformat e përdorura nga mjekët ishin të gjitha të bardha – ngjyra e pastërtisë.

Pastaj në fillim të shekullit të 20-të, një mjek me influencë i ndryshoi në gjelbra, sepse mendonte se do të ishte më e lehtë për sytë e kirurgut, sipas një artikulli të botuar në vitin 1998.

Megjithëse është e vështirë të konfirmuohet nëse uniformat ngjyrë të gjelbër u bënë të njohura për këtë arsye, kjo ngjyrë mund të jetë veçanërisht e përshtatshme për të ndihmuar mjekët të shohin më mirë në sallën e operacionit.

Ngjyra e gjelbër mund të ndihmojë mjekët të shohin më mirë.

Duke parë ngjyrën blu apo të gjelbër mund të rifreskohet shikimi i tyre për gjëra të kuqe, duke përfshirë edhe zemrat e përgjakshme të një pacienti gjatë operacionit.

Truri interpreton ngjyrat në lidhje me njëra-tjetrën. Nëse një kirurg vështron diçka që është e kuqe dhe rozë, ai bëhet i pandjeshëm ndaj tij. Sinjali i kuq në tru aktualisht zbehet, gjë që mund ta bëjë më të vështirë për të parë nuancat e trupit të njeriut. Duke parë diçka të gjelbër nga koha në kohë mund të mbajnë sytë e dikujt më të ndjeshëm ndaj ndryshimeve në të kuqe, sipas John Werner, një psikolog në Universitetin e Kalifornisë, Davis.

Ky ishte gjesti që bëri 63 vjeçari për të marrë vëmendjen në Kanë

Në mesin e shumë yjeve që parakaluan në festivaline Kanës kishte dhe nag ata që nuk i njihte askush. Këtë herë nëj çift ka zgjedhur një mënyrë të çuditshme për të vjedhur vëmendjen.

Bëhet fjalë për milionerin grek Milos Kanta dhe një shoëgirl nga Portugali, të cilët tërhoqën vëmendjen me një propozim për martesë. 63 vjeçari i ulur në gjunjë i ka dhuruar unazën e martesës të dashurës së tij 25 vjeçare.

Ky propozim vjen 6 javë pasi ata të dykishin filluar romancën.

Valton Krasniqi sqaron akuzat që i ka bërë Melinda Ademit

Valton Krasniqi sonte është i ftuar në emisionin n’ZOOM.

Ai ka promovuar këngën e tij të fundit ‘Shake shake’.

Këngëtari ekskluzivisht për n’ZOOM sqaroi problemin që ka me reperen Melinda.

Më tutje ai zbulon që e ka paditur Melinda Ademin duke e akuzuar për kopjim të këngës së tij.

Intervuistën e plotë ndiqeni nga ora 19:00 në kanalin e arbresh.info në Youtube.

Emision me autore dhe moderatore Albina Zeneli.

Kjo është pasuria marramendëse e Selena Gomez!

Pasi morri pak pushim nga vëmendja publike për shkaqe shëndetësore, Selena Gomez u rikthye me projekte të reja.

Selena ka fillur që e vogël të ishte prezente në botën e showbizit. Me këngë dhe filma ajo arriti këtu ku është sot.

Projektet e fundit të saj përfshijnë edhe bashkëpunimin me brendit e veshjeve sportive Puma. Ajo dizajnoi dy linja për brendit e njohur botërisht, kështu duke i shtuar llogarisë së saj bankare më shumë se 30 milionë dollar.

Selena është edhe në treshën më të ndjekur në Instagram ku ka më shumë se 150 milionë ndjekës. Kështu ajo llogaritet si ndikuese e madhe duke fituar deri në 800,000 dollarë për postimet që ajo bën.

Selena ka pasuri që arrin vlerën diku 75 milionë dollarë. Historia e saje gjatë në botën e showbizit e ka bërë atë super të pasur.

Loredana anuloi koncertet, Mozzik merr këtë vendim

Loredana e cila ka qenë në qendër të vëmendjes së fundmi pas lajmit se një çift zviceran e akuzon për vjedhje, dje deklaroi se i ka anuluar koncertet. Reperja sqaroi se tani nuk është momenti i duhur për të festuar me fansat.

Ndërsa Mozzik nuk ka vendosur që të ndalet. Reperi me produksionin “2 Euro” ka paralajmëruar se së shpejti do të vijë me një këngë të re.

Kënga e re e Mozzik do vijë në bashkëpunim me reperin Dardan i cili është shumë i njohur në Gjermani.

Në foton e fundit Mozzik shfaqet gjatë xhirimeve të klipit në një makinë Ferrari dhe në përshkrim zbulon pak nga teksti i këngës.

Klani Kardashian pozojnë së bashku për koleksionin e ri të Kylie Jenner

Pak kohë më parë, Kylie Jenner u bë miliarderja më e re në botë e gjithë kjo fal një karriere të suksesshme dhe linjës së saj të produkteve të bukurisë, Kylie Cosmetics.

Ndërsa, së fundi Kylie ka lansuar edhe produktin më të ri ‘Kylie Skin’ për të cilin ka pozuar së bashku me motrat e saj Kim, Kourtney, Khloe dhe nënën e tyre, Kris Jenner.

Të veshur në ngjyrat rozë, femrat e familjes së famshme as këtë herë nuk zhgënjyen me pamjen.

Alergjitë e pranverës: Zbuloni se si t’i luftoni me mjete të natyrshme

Hunda e mbyllur, teshtitja, kruajtja, gricja: ja se si t’i kundërviheni kësaj gjendjeje gjendje inflamatore të bezdisshme me një dietë të saktë.

Ndonjëherë ardhja e pranverës mund të jetë një makth: ata që vuajnë nga alergjitë në periudhën midis prillit dhe qershorit kalojnë tërë ditët duke teshtirë, me sy të skuqur dhe me vështirësi në frymëmarrje. Nëse një shëtitje e thjeshtë në ajër të hapur kthehet në një dramë të vogël, ne mund të ndihmojmë për të luftuar këto çrregullime me një dietë të pasur me antihistamine natyrore.

Ndoshta jo të gjithë ne e dimë se një dietë e shëndetshme, aq e rëndësishme për shëndetin e mirë të trupit tonë, mund të jetë gjithashtu një aleat i shkëlqyer për të parandaluar çrregullimet që rrjedhin nga inflamacionet dhe alergjitë duke vepruar si një antihistamine autentike natyrore. Pra, këtu është një listë e vogël e ushqimeve “miqësore” që nuk duhet humbur në dietën tonë në periudhën e pranverës.

Frutat dhe perimet: Në rast të alergjive, kontributi i bërë nga konsumimi i frutave dhe perimeve është definitivisht më i rëndësishmi. Ushqime të pasura me vitaminë C, si portokall, limon, grejpfrut, kiëis në pranverë janë antihistaminë të shkëlqyer natyrorë dhe janë një mbështetje e vlefshme në forcimin e trupit kur vuani nga sëmundjet e rinitit dhe të rrugëve të frymëmarrjes.

Çaji jeshil: në sajë të përmbajtjes së quercitin dhe catechin, ose flavonoids që kundërsulmojnë fillimin e inflamacionit, kjo pije e çmuar zvogëlon ndikimin e histamines, substanca e përfshirë në shumë përgjigje qelizore, të tilla si reaksionet inflamatore dhe sekrecionet gastrike. Quercitin, një anti-inflamator i fuqishëm, gjendet gjithashtu në agrume, manaferra, mollë, domate, marule, brokoli dhe verë të kuqe.

Xhenxhefil dhe erëza: ne mund të gjejmë aleatë të dobishëm kundër alergjive edhe në bimë. Për shembull, në xhenxhefil, e cila përmban gingerol, një antioxidant, antitumor dhe molekulë anti-inflamatore; në kamomil; me echinacea, një bimë mjaft e vogël me lule karakteristike margaritar dhe anti-inflamatorë të fuqishëm; në rrënjë jamball, e cila përmban glycyrrhizin, e shkëlqyer për të ushtruar një veprim anti-inflamator dhe antiviral.

Uthull e mollës: konsiderohet veçanërisht e efektshme kundër alergjive sezonale: në fakt aftësia e saj për të zvogëluar prodhimin e mukusit dhe për të pastruar sistemin limfatik e bën sulmin alergjik më pak akut dhe shmang ndjenjën e vazhdueshme të një hunde të zënë. Vetem nje luge e uthull molle në një gotë ujë të pijshëm tri herë në ditë për të marrë një elixir pothuajse mrekullueshëm.

Ky është ndikimi që ka muzika në tensionin e lartë

Një studim gjerman ka treguar se si tensioni i lartë mund të ulet me muzikën klasike të Wolfgang Amaedus Mozart dhe atë të Johann Strauss, dy artistë dhe kompozitorë të mëdhenj të cilët kanë lënë pas vepra të paharrueshme.

Këtë gjë e konfirmon një studim i Universitetit të Ruhr në Bochum, i publikuar në revistën shkencore ‘Deutsches Ärzteblatt International’.

Nga studimi rezultoi se muzika jo vetëm ul tensionin e lartë, por normalizon edhe frekuencën kardiake, duke përmirësuar shëndetin e zemrës, një prej organeve më të rëndësishme për jetëgjatësinë.

Në këtë përfundim u arrit pasi u analizuan parametrat e 120 pjesëmarrësve, ku u vu re se muzika klasike normalizon tensionin e lartë të gjakut, dhe rrahjet e zemrës.

Po ashtu luftohej hormoni i stresit, sidomos te femrat. Muzika klasike relakson muskulin e zemrës, duke rregulluar rrahjet e zemrës, dhe duke çliruar endorfinë.

Asnjëherë mos shpërlani plagët me alkool dhe raki

Prerjet apo plagët nuk do të infektohen nëse i trajtojmë drejt, thonë mjekët e praktikës së përgjithshme

Kjo do të thotë që duhet shpëlarë me ujë të ftohtë dhe të pastër, kohë pas kohe të mbrohen me gazë dhe të mos irritohen me alkool dhe mjete kimike, transmeton Telegrafi.

Shkaktari kryesor për infektimin e plagëve është moskujdesi higjienik dhe përdorimi i mjeteve joadekuate për dezinfektim.

Nëse plaga nuk është e thellë dhe mjeku nuk ka konstatuar se duhet bërë lidhja, nuk duhet mbështjellë, as përdorur gazë, në mënyrë që të mos krijohen baktere.

Plagën duhet mbrojtur me gazë vetëm nëse e mbulojmë me rroba, kur punojmë punë shtëpie apo gjendemi në ambient në të cilin ka shumë pluhur.

Plaga e cila rrjedh gjak nuk duhet shpëlarë me alkool, raki as nuk duhet shëruar me kurrfarë “metodash shtëpiake”, sepse jo vetëm që irritojnë lëkurën, por mund të jenë edhe të rrezikshme.

Kur vëmë alkool në plagën e cila rrjedh gjak, enët e gjakut zgjerohen dhe mund të shkaktojnë kundërefekt. Alkoolin mund ta përdorim vetëm për të dezinfektuar lëkurën përreth plagës.

Shpejtësia e shërimit të plagës varet nga organizmat dhe aftësia e saj që të shërohet.

Uji i arrave, si ta përdorni për shëndetin e organizmit

Arrat janë shumë të pasura me acidet yndyrore omega-3 të cilat mbrojnë shëndetin e zemrës dhe trurit.

Ato ulin rrezikun e sëmundjeve të trurit, sklerozës dhe Alzheimerit. Arrat janë të vetmet që përmbajnë sasi domethënëse të omega-3 me bazë bimore, dhe acidit alfa linolenik, për të cilat trupi ka kaq shumë nevojë, shkruan Mapo.al.

Përveç acideve yndyrore, arrat janë shumë të pasura me vitamina, minerale dhe fibër. Sipas të dhënave rekomandohet ngrënia e një grushti me arra rregullisht, jo vetëm për shëndetin e zemrës dhe të trurit por edhe për rënien nga pesha.

Kjo, sepse një sasi e tillë ofron 4 gramë proteinë, dy gramë fibër dhe magnez të bollshëm. Një nga mënyrat më të mira për të shfrytëzuar vlerat e arrave është që të pini ujin e tyre.

Përfitimet e ujit të arrave për shëndetin

Uji i arrave përshpejton rënien nga pesha dhe shkrin depozitat dhjamore. Nëse konsumohet rregullisht ky lëng i jep trupit energji dhe eliminon lodhjen dhe plogështinë. Uji i arrave rekomandohet veçanërisht për meshkujt mbi 40 vjeç që vuajnë nga prostate.

Për gratë shtatzënë, uji i arrave i bën mirë jo vetëm fetusit dhe zhvillimit të tij por edhe pengon shtimin në peshë të nënës së re.

Uji i arrave ndihmon mëlçinë dhe e bën më të fortë rolin e saj të eliminimit të toksinave. Ky lëng rekomandohet për njerëzit që vuajnë nga tiroidet dhe kolesteroli i lartë. Uji i arrave është shumë efikas për përmirësimin e tretjes dhe eliminon gazrat e tepërt.

Si të përgatisni ujin e arrave

Merrni 10 arra të qëruara dhe futini në tenxhere.

Hidhni gjashtë gota me ujë dhe lërini të zihen për shtatë deri në tetë orë në temperaturë të ngadaltë.

Pasi të kenë zier, kullojeni lëngun dhe hidheni në kavanoz qelqi.

Arrat mund t’i konsumoni ose përdorni t’i përdorni në ndonjë recetë gatimi.

Ju mund të pini një gotë në mëngjes esëll dhe një gotë në mbrëmje përpara gjumit.

Fifi i ka dalur në mbrojtje Loredanës

Loredana Zefi për disa javë me radhë ka qenë kryetemë e medieve rozë.

Reperja po akuzohet nga një çift zviceran për marrjen e 700.000 frangave me kërcënim, detyrim dhe mashtrim.

Loredana përmes një videoje në Instagram ka bërë të ditur se ka anuluar pjesëmarrjen në festivalet ku kishte planifikuar të këndonte, pasi konsideron se nuk është koha e duhur.

Fifi, pasi e ka dëgjuar këtë video, ka postuar një foto të saj në Instagram, duke shprehur haptas përkrahjen për të.

“Loredana, Edhe pse nuk njihem personalisht, si t’ferizajt qe jena dyja, sido që kjo histori shkon, e ke mbështetjen time, vajzë! Une jom me ty!”, shkruan ajo.

Shkruajnë për të kaluarën e tij, reagon babai i Adelinës , Rexhep Ismaili

Gjatë ditës së enjte, ka qarkulluar në media një lajm lidhur me të shkuarën dhe të tashmen e babait të motrave Ismaili, Adelinës dhe Zanfinës.

“Mos gënjeni përcjellësit tuaj, të vërtetën jua jap unë prej dorës së parë nëse e doni. Kurrë s’kam punuar në Gjermani, por në Austri dhe s’e kam lënë familjen-fëmijët, gjithnjë kam qenë dhe do të jem afër tyre. Ndarja ime ka qenë me marrëveshje të dy anshme, për dijeninë tuaj, këtu unë paraqitem si i pashpirt dhe e ndjejë veten tej mase të ofenduar, dhe luteni të keni mirësinë dhe korrektësinë”, ka shkruar Rexhep Ismaili në këtë koment të bërë në rrjetin social Facebook.

Përndryshe, edhe vet Adelina dhe Zanfina kanë treguar disa herë në intervista se ruajnë kontakte të mira me babanë e tyre, i cili siç e thotë edhe ai vet, ka qenë gjithnjë i pranishëm në mbështetje të vajzave të tij.

Pas akuzave të çiftit zviceran, Loredana merr këtë vendim

Loredana Zefi po akuzohet nga një çift zvieran për marrjen e 700.000 frangave.

Lidhur me këtë rast, zyrtari për media në Prokurorinë e Kantonit të Luzernit, Simon Kopp për “Nau” ka bërë të ditur se hetimet ndaj Loredanës pritet të zgjasin disa muaj.

Përmes një videoje në Instagram, Loredana ka bërë të ditur se ka anuluar të gjitha festivalet ku kishte paralajmëruar të merrte pjesë./Arbresh.info/

“Unë sot fatkeqësisht do ju jap një lajm jo të mirë. Kam anuluar të gjitha festivalet. Natyrisht unë isha duke pritur për të festuar me ju, por tani është momenti i gabuar dhe shpresoj se ju do të keni mirëkuptim për këtë”, ka thënë ndër të tjera reperja

Chris Brown i ‘fiksuar’ pas shqiptareve

Chris Brown është emër shumë i ndjekur në rrjete sociale, sidomos në Instagram.

Reperi në këtë llogari, përveç Rita Orës, Dua Lipës, Bebe Rexhës dhe Era Istrefit, të cilat kanë arritur sukses edhe jashtë trojeve shqiptare, ndjek edhe disa këngëtare dhe modele tjera shqiptare.

E së fundi, kësaj liste i është shkruar edhe rep-artistja, Rina Balaj.

Aurela Hoxha në Cannes: Gati sa nuk i doli ‘zogu’

Sikur shumë shqiptare edhe Aurela Hoxha ishte pjesë e ceremonisë së Festivalit të Cannes.

Aurela ka postuar një fotografi në të cilën duket shumë joshëse me fustan të verdhë.

Fustani i saj ishte shumë i hapur sa që për pak sa nuk i doli “zogu” në pah, por fati ishte në favor të Aurelës dhe asgjë nuk kapën kamerat.

Përkundër kësaj, Heidi Lushtakut i kishte ndodhur një incident gjatë parakalimit dhe i kishte dalë gjoksi jashtë.

Adelina Tahiri merr një tjetër dhuratë të shtrenjtë nga burri i saj

Adelina ka pranuar një dhuratë nga bashkëshorti Këngëtarja e mirënjohur, Adelina Tahiri është ndër artistet, e cila nuk është e rezervuar për fansat e saj.

Ajo në rrjete sociale publikon imazhe të shumta nga jeta private dhe profesionale. Sot bukuroshja shqiptare ka marrë një dhuratë nga bashkëshorti i saj.

Këtë e ka bërë të ditur vetë këngëtarja përmes një postimi në instastory, teksa ka lënë edhe një shkrim.

“Per mu cdo dit eshte 8 Mars. My love”, ka shkruar Adelina krahas parfumit që ka marrë nga burri i saj.

Adelina është mjaft aktive në instagram, ku numëron 389 mijë ndjekës.

Ja 3 arsye pse duhet të hiqet dorë nga kafja me qumësht

Kafeja ëshë një ndër pijet më të konsumuara në të gjithë botën dhe sidomos dhe ne vendin tonë.

Disa mendojnë se qumështi i jep një aromë më të lehtë dhe më të shijshme për kafen e tyre. Por sipas studimeve, kombinimi i kafesë dhe qumështit ka pasoja negative shëndetësore.

Lexoni tre arsye të rëndësishme si më poshtë:

1-Kombinimi i kafeinës dhe kazeinës (proteina e qumështit) krijon mpiksjen e stomakut që është shumë e vështirë për t’u tretur. Kështu, jo vetëm që kafeja me qumësht bëhet më pak e lehtë, por gjithashtu mund të shkaktojë intolerancë.

2-Qumështi në kafe shkakton sekretim të kalciumit përmes urinës duke rritur sekretimin e kalciumit në zorrët.

3-Kafe e thjeshtë nuk përmban kalori dhe yndyra. Kur kombinohet me qumësht, atëherë numri i kalorive të panevojshme dhe yndyra që hamë është rritur, sidomos kur pimë shumë kafene çdo ditë.

Shtoni këto përbërës në lavatriçe që kamishat tuaja të qëndrojnë të bardha përgjithmonë

Kur veshjet janë të bardha çelësi kryesor është që të qëndrojnë pas çdo larje si në ditën e parë.

Por rrobat e bardha mund t’i trembin njerëzit, sepse çdo papastërti ose njollë në veshjet shkëlqen si dielli.

Shikoni këto mënyra për të zbardhuar rrobat deri në përsosmëri:

Shtoni lëng limoni në larje: Ndihmoni lavateriçen tuaj duke shtuar një filxhan 1/2 lëng limoni në ujë Lijeni për të paktën disa orë dhe më pas lajini si zakonisht.

Shtoni uthull të bardhë në larje: Ky është një truk i vjetër por shumë i mirë. Thjesht hidhni në një filxhan të gjysmë filxhan uthull të bardhë të distiluar në ciklin e shpëlarjes, transmeton “Living”.

Hidhni sodë bukë n lavatriçe: Përzieni 4 gota ujë me një filxhan sode buke. Lëreni rrobat e bardha për disa orë përpara se të kaloni nëpër një cikël të rregullt të larjes.

Ju bie imuniteti dhe ju shfaqen herpesa rreth zonës së buzës? Si të përshpejtoni shërimin e tyre

Aftet, apo herpesi i buzës është një infeksion që shkaktohet nga virusi herpes simplex tipi 1. Njësoj si virueset e tjerë dhe ky i fundit është ngjitës përmes kontaktit fizik. Herpesi shfaqet zakonisht kur bie imuniteti dhe rreth zonën së buzës shpërthejnë plagë. Kërkon deri në shtatë ditë që të kurohet, por ky proces mund të përshpejtohet përmes kremrave të ndryshëm. Por a nuk do të ishte më mirë që kura të ishte natyrale me përbërës natyralë. Ja çfarë këshillojnë gjyshet
1. Niseshte misri

Përzieni pak niseshte misri me ujë dhe përziejeni deri sa të formohet një pastë ! Aplikojeni direkt mbi herpes dhe lëreni gjithë natës.Në mëngjes do të shihni që plaga do të jetë përtharë

2. Xheli i aloe verës ka veti antibakteriali e antiinflamatore dhe ndihmon në tharjen e herpesit! Aplikojeni në ditët e para , kur ende nuk ka zënë kore.

3. Ekstrakti i vaniljes
Lyeni rreth katër herë në ditë me ndihmën e një pambuku, zonën rreth herpesit dhe do të shihni që brenda pak ditësh, ai do të jetë zhdukur plotëisht pa lënë asnjë shenjë.

Mjaltë me spec djegës – efektet fantastike për organizmin!

Është i ëmbël dhe i zjarrtë. Ka një shije, e cila duket sikur të ka munguar gjithë jetën. Në lugën e parë, ëmbëlsia e mjaltit të zgjon qiellzën ndërkohë që pak çaste më vonë përjeton nxehtësinë e papërmbajtur të specit djegës. Thënë shkurt, një kombinim i jashtëzakonshëm.

Ata që janë të dhënë pas mënyrave të shëndetshme të pastrimit të organizmit, do të gëzohen kur të mësojnë se mjalti me spec djegës është një metodë pastrimi shumë popullore e cila përpos të gjithave ndihmon në rënien në peshë.

Speci djegës është përdorur prej shumë kohësh kundër disa problemeve shëndetsore përfshirë këtu urthin, kllapinë, ethet, sëmundjet e stomakut, temperaturën, problemet me tretjen, fryrjet e stomakut, problemet me fytin, çrregullimet hormolane, të vjellat, bajamet dhe difterinë.

Detoksifikimi i organizmit nëpërmjet kësaj formule shpesh njihet si ‘dieta e lemonatës’.
Në mënyrë që ta kuptoni këtë metodë, duhet të dini që përbërësit janë ushqime natyrale të jetës së përditshme, ndaj nuk përbëjnë ndonjë rrezik për trupin.

Metoda e pastrimit ka të bëjë me ushqyerjen me lëngje.
Duhet të hani 1 lugë çaji mjaltë dhe spec djegës të tretur në një gotë ujë të ftohtë ose të vakët të paktën tetë herë në ditë. Disa njerëz përdorin edhe limonin për një shije më të mirë.

E gjithë metoda e pastrimit synon të çlirojë trupin nga kthetrat e radikaleve të lira që akumulohen në trup dhe rikthimin në normalitet të sistemit tretës. Nëse e pini limonatën në fjalë për tre deri në katër ditë, shëndeti juaj do të forcohet ndjeshëm. Sidoqoftë, është e udhës që të diskutoni për këtë çështje me mjekun dhe të mos ndërmerrni aktivitete fizike. Kura ka nevojë për pushim.

SI TA PËRGATISNI MJALTIN ME SPEC DJEGËS

PËRBËRËSIT
1 filxhan me mjaltë
3 lugë çaji me speca djegës të grirë ose 5 speca të vegjël e të thatë të grirë.

UDHËZIMET
Mjaltin dhe specat vendosini në një enë qelqi, të cilën duhet ta mbani futur në një tenxhere me ujë të valuar. Përziejini specat dhe mjaltin ndërkohë që ngrohen për disa minuta duke rritur ngadalë temperaturën. Por duhet të kujdeseni që nxehtësia të mos jetë shumë e madhe sepse shkatërron enzimat mirëbërëse të mjaltit. Fikeni zjarrin dhe lëreni enën me mjaltë të qëndrojë për 10 minuta. Më pas kullojeni mjaltin në një kavanoz qelqi. Përveçse në formën e limonatës siç përmendëm më lart, mund ta përdorni këtë mjaltë në sallata, me djathë, mish, peshk ose perime.

Nëse jeni prekur nga të ftohtit, hidhni pak prej tretësirës në çajin tuaj me limon ose mente.

Si mund ta largosh lemzën?

Lemza mund të paraqitet si reaksion në ngrënie të shpejtë, konsumim të lëngjeve të ftohta dhe ushqimeve djegëse, mirëpo mund të paraqitet edhe si pasojë e shqetësimit apo stresit

Për ta evituar atë, ekspertët sugjerojnë që të pimë një gotë ujë ose të hamë një lugë sheqer.

Lemza shpesh di të jetë diçka e bezdisshme, sidomos kur shfaqet në situata të palakueshme. Për ta evituar atë, ekspertët sugjerojnë që të pimë një gotë ujë ose të hamë një lugë sheqer.

Njëkohësisht edhe faktori psikologjik luan rol të rëndësishëm.

Nëse hiqet mendja dhe mendohet në diçka tjetër, lemza do të jetë diçka e harruar.

Ndalesa e frymëmarrjes, pirja e ujit të ftohtë me gllënjka të vogla, vendosja në qafë e një cope akulli, vendosja e një borse akulli në bark, gudulisja e hundës për të provokuar një teshtimë, marrja e frymës thellë, duke ndjekur një ritëm të rregullt, janë disa nga mënyrat e ndalimit të lemzës.

Lemza mund të zërë edhe një fëmijë të porsalindur dhe mund të ndalohet duke e marrë në krah, i mbështet kokën në shpatull dhe i bie lehtë në kurriz, në mënyrë që t’ia nxjerrsh ajrin që ndoshta i ka dilatuar stomakun ose ezofagun.

Një mënyrë tjetër është edhe frymëmarrja dhe nxjerrja në një qese letre. Në këtë mënyrë rritet sasia e dyoksidit të karbonit në organizëm. Por, mjekët kryesisht rekomandojnë ngrënien e një luge sheqer pa ujë.

Çfarë mbeti kujtim nga miqësia e Motrave Mustafa dhe Shyhrete Behlulit

Pak e vështirë ti themi këto fjalë që në fillim për bilbilat e Mushtishtit , Motrat Mustafa e Shyhrete Behlulin, shkruan “Kosovarja”.

Përleshja e tyre për vjedhjen e idesë së këngës nga Shyhretja bëri bujë të madhe, pasi që nga ajo ditë janë këngëtaret që i kanë dhënë fund kolegjialitetit dhe miqësisë së tyre.

Të dy palët u prononcuan në media duke dhënë opininionet e tyre edhe pse publiku fajtore në këtë mes e ka parë Shyhreten duke pas parasysh edhe raportin e saj me Shkurte Fejzën.

Kaloi kohë dhe problemi i tyre u zbeh, por se a do të pajtohen ndonjëherë këtë nuk e dimë.

Edhe pse në mes të tërë asaj miqësie e pas asaj përleshje të vogël ka diçka që u mbeti kujtim të dy palëve e që i siguruam nga arkiva e tyre.

Janë pra fotografitë në kohën kur ishin mikesha shumë të mira.

Nuk kanë thënë kot se janë kujtimet ato që jetojnë përgjithmonë.

Receta origjinale për havllën!

Ky është një gatim turk, por shumë i përdorur në zona të ndryshme të vendit tonë. Receta tipike për hallva, ëmbëlsirën e përhapur në të gjithë Shqipërinë, bëhet me miellin e grurit. Por disa zona të tjera e gatuajnë me miell misri, ose me miell gruri dhe misri bashkë. Ja receta e thjeshtë për ta përgatitur atë!

PËRBËRËSIT:
125 gr gjalpë,
1/2 gotë qumësht,
1 gotë sheqer,
1 gotë arra,
1 gotë miell.
PËRGATITJA:
Shkrijmë gjalpin në tigan dhe hedhim miellin. E skuqim këtë të fundit derisa të zverdhet.
Pasi të jetë skuqur mielli, hedhim qumështin e ngrohtë me ngadalë, që të mos bëhet me kokrra. Më pas hedhim sheqerin duke e trazuar.

Në këto momente hallva është gati. E bëjmë me forma sipas dëshirës dhe i vendosim sipër arrat. Ju mund t’i hidhni arrat edhe brenda, kjo varet nga dëshira juaj.

Ju bëftë mirë!

“Xhbanja” e nisë ditën me këtë thënje kuranore

Emrin e të famshmes ia dha roli i “Xhbanes”.

Arjola Demiri është shëndrruar në personazhet më të dashura dhe më të paharruara për publikun, shkruan Kosovarja.

Është ajo femër e cila përpara vetes ka realizuar shumë ëndrra dhe me po atë ambicie vazhdon ende.

Përveç që është tejet e aktualizuar në profesion, ajo edhe në jetën e përditshme di si ti tërheqë fansat e saj për ta ndjekur e për të mos ta harruar.

Kjo pasi që mëngjeset e saj fillojnë çdo herë ndryshe, me fotografi, video, aktivitete të llojllojshme por ka edhe momente që dita e saj fillon vetëm me një thënie, teksa ndodhi edhe së fundi.

E, ajo thënie ishte: “Ata të cilët më kanë plagosur në thellësi: Melekët e kanë shkruar, Allahu e ka parë, Dhe selam”.

Guidë për shëndetin, 3 simptomat paralajmëruese të leukemisë që nuk duhet t’i injoroni kurrë!

Besojeni ose jo, shumica e qelizave të kuqe që trupi prodhon vijnë nga palca e kockave – një substancë dhjamore që gjendet në sasi të lartë tek fundet e kockave. Te personat që vuajnë nga leukemia, një nga këto qeliza të reja të gjakut pëson “transformim” malinj si pasojë e mutacioneve gjenetike të ndryshme që ndodhin në ADN-në e saj.

Më pas ajo fillon të shumëfishohet dhe këtu fillon të zhvillohet dhe sëmundja. Ka disa nënlloje të leukemisë, që janë të përcaktuara nga lloji i qelizave të gjakut që janë kthyer në kancerogjene si pasojë e mutacionit gjenetik. Kur bëhet fjalë për leukeminë, të gjithë ekspertët e shëndetit bien dakord në një pikë: Nuk ka ndonjë shenjë apo simptomë specifike.

Simptomat e para me të cilat shfaqet sëmundja përkojnë edhe me shumë gjendje të tjera shëndetësore, prandaj nuk mund të thuhet me bindje të plotë që kjo simptomë i përket sëmundjes së leukemisë. Megjithatë, ka disa simptoma që fillojnë të shfaqen tek personat që vuajnë nga llojet më të zakonshme të leukemisë.

LËKURË E ZBEHTË
Me zhvillimin e leukemisë qelizat e gjakut të dëmtuara nga kanceri fillojnë të pushtojnë palcën e kockave, prandaj bëhet më e vështirë zhvillimi i qelizave të shëndetshme. Duke qenë se janë më pak qeliza të shëndetshme, personi fillon të zhvillojë anemi, që çon në zbehje të lëkurës. Anemia mund të shkaktojë gjithashtu ndjesinë e të ftohtit në duar dhe këmbë gjatë gjithë kohës

2. INFEKSIONE OSE TEMPERATURA E LARTË
Qelizat e gjakut janë një komponent shumë i rëndësishëm i sistemit imunitar. Nëse nuk jeni në gjendje të mirë shëndetësore, si në rastin e personave me leukemi, jeni të predispozuar të sëmureni më shpesh. Infeksionet dhe temperatura e lartë janë ndër simptomat më të zakonshme që hasen tek personat që vuajnë nga leucemia.

3. VËSHTIRËSI NË SHËRIMIN E PLAGËVE
Nëse një prerje ose gërvishtje e lehtë merr shumë kohë për t’u shëruar, ose ju mavijoset shpejt lëkura, këto simptoma mund të paralajmërojnë për një “transformim” të qelizave të gjakut të lidhur me leukeminë. Njollat e kuqe të vogla në lëkurë – një gjendje e njohur si petechiae – mund të shkaktohen gjithashtu edhe nga leukemia.

Nëse i keni këto simptoma, vuani nga myku!

Ndonëse jo shumë e njohur, sëmundja e mykut është shumë e përhapur. Myku i shtëpise është i përbërë nga biotoksina që trupi nuk mund t’i metabolizojë duke i bërë mjaft të rrezikshme për organizmin. Kur këto biotoksina hyjnë në trup, ato mund të shkaktojnë një sërë simptomash. Kjo sëmundje shpesh herë keqdiagnostikohet pasi simptomat e mëposhtme janë të ngjashme me ato të alergjive!

Nëse sëmundja e mykut nuk kurohet në kohë, mund të zhviillojë komplikacione të tjera si astmë, sinozit dhe inflamacion të mushkërive.

Më poshtë do t’i listojmë 10 shenjat paralajmëruese që ju vuani nga sëmundja e mykut.

1. TESHTIMË
Kjo është për shkak se sporet e mykut mund të irritojnë hundën dhe fytin tuaj.

2. RRUFË OSE HUNDË TË BLLOKUARA
Kjo ndodh kryesisht kur sistemi imunitar krijon një mukozë për të mbrojtur trupin kundër sporeve të mykut.

3. KOLLITJE
Ekspozimi ndaj mykut për një kohë të gjatë mund të çojë në komplikacione të tilla si pneumonia dhe bronkiti.

4. SY TË SKUQUR, TË IRRITUAR E TË PËRLOTUR
Ashtu si alergentët e tjerë dhe myku mund të acarojë shqisat tuaja pasi janë ato, vija e parë që përballen me agjentët e jashtëm dhe bëjnë filtrin e tyre.

Nëse vëreni që vuani nga këto shenja, apo druheni se në të ardhmen mund të vuani nga sëmundja e mykut pasi muret e shtëpise suaj janë me myk klikoni në këtë link për të mësuar si te parandaloni krijimin e mykut dhe pastrimin e tij.

Zgjidh çiftin që të duket më i lumtur dhe zbulo diçka për lidhjen tënde të dashurisë

Raporti që ke me njeriun e zemrës mund ta kuptosh si shkon vetëm nga mënyra se si të sheh partneri yt, si të mban dorën apo të përqafon, apo edhe nga mënyra si sillet kur ecni bashkë.

Mund të duket e çuditshme, por mund të mësosh shumë mbi marrëdhënien që po përjeton, vetëm duke u bazuar në këtë test psikologjik.

Zgjidh çiftin që të duket më i lumtur dhe lexo për të zbuluar gjëra interesante mbi lidhjen tënde:

Çifti n°1:

Në këtë çift, gruaja është krenare për partnerin e saj dhe do t’ua tregojë të gjithëve. Është e pavarur, kujdeset për veten dhe nuk shqetësohet për atë që thonë të tjerët. Burri në këtë marrëdhëne e vlerëson komunitetin, impenjohet dhe do të përmirësojë marrëdhënien. Motoja e marrëdhënies tënde është të jeni të hapur me njëri tjetrin.

Çifti n°2:

“Pas çdo burri të suksesshëm fshihet një grua e fortë”, është fraza që përshkruan në mënyrë perfekte këtë marrëdhënie. Këtu gruaja merr vendime të rëndësishme dhe nuk e lë të shoqin të qëndrojë në hije. Ajo e ndihmon të përqendrohet në gjërat që janë të rëndësishme për momentin.

Çifti n°3:

Me siguri, në marrëdhënien tënde, bashkëshorti është ai udhëheq. Ai është një burrë i përgjegjshëm, por ndonjëherë mund të mos jetë në humor. E megjithatë, gruaja është mjaft e mençur dhe e qetë, sat ë arrijë të stabilizojë situatën. Motoja jote është: “Të dy e kanë për zemër njëri tjetrin dhe mbajnë ekuilibrin. ”

Çifti n°4:

Intimiteti dhe përqafimi me besim tregojnë se një burrë do ta mbrojë bashkëshorten e tij nga të gjitha problemet dhe të jetë për të mbështetje në të gjitha situatat. Të gjithë e admirojnë respektin reciprok dhe besimin e pakushtezuar dhe kjo është ajo që bën që marrëdhënia juaj të jetë shumë e fortë.

Çifti n°5:

Jetoni në harmoni dhe e ndihmoni njëri-tjetrin edhe në situata të vështira. Ju pëlqejnë të gjitha momentet që kaloni bashkë, si në rastet kur dilni edhe kur jeni ulur para televizorit. Dashuria juaj është e respektueshme.

Çifti n°6:

Nuk jeni një çift që i shprehni publikisht emocionet tuaja. Në marrëdhënien tuaj jeni të barabartë dhe i vlerësoni interesat, dëshirat dhe mendimet e pjesës tjetër. Mbase nuk publikoni foto për publikun, por kur jeni vetëm, jeni shumë romantikë.

Çifti n°7:

Keni publikuar dhe shpërndarë shumë foto, i tregoni të gjithëve sat ë dashuruar jeni dhe nuk keni drojë t’i shfaqni publikisht ndjenjat tuaja. Nuk do mërziteni kurrë nga njëri tjetri sepse keni shumë interesa të përbashkëta. Të gjithë mendojnë se jeni një çift i mrekullueshëm dhe kjo, pasi ju e shfaqni hapur.

Karakteristikat trupore të cilat gjenden vetëm në 5 përqindëshin e botës

Të gjithë jemi të ndryshëm, dhe disa nga ne kemi karakteristika të rralla të trupit të cilat i kanë vetëm një përqindje e vogël...

Bikinet e duhura për gratë me gjoks të vogël

Gratë me gjoks të vogël ndodh që disa herë të ndjehen keq me trupin e tyre, kjo pasi mendojnë që po t’i kishin gjinjtë...

Të lyeni me llak vetëm gishtin e mesit është trendi i...

Kur bëhet fjalë për modën gjithçka mund të ndodhëNë Javën e Modës në Paris pamë trendet më të fundit të veshjeve duke filluar nga...

Pesë gabimet e zakonshme që bën me veshjen, këshilla për t’i...

Cilat janë gabimet e shpeshta që bëjnë femrat në veshje? Jo vetëm ti, por edhe shumë vajza të njohura të skenës bien në të...

Këpucët me majë rrëzohen nga froni; këtë sezon do të veshim...

Këpucët me majë apo ato me majë rrumbullake kanë ndenjur shumë gjatë në fron, por viti 2019 i rrëzon duke bërë protagoniste të sezonit...

Nancy Cooper’s gorgeous photos for the latest Trendy magazine

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed dictum tellus sed ligula lacinia mattis. Etiam vestibulum, massa eget dignissim varius, sapien turpis elementum...