Kjo është arsyeja pse Meghan Markle nuk mbajti këtë kurorë në dasëm

Që prej dasmës së majit të vitit 2018, shumë histori janë treguar në lidhje me diademën e famshme të cilën do ta vendoste Meghan Markle. Në thelb, Meghan fillimisht dëshironte të vendoste një tjetër diademë, por mbretëresha nuk e aprovoi një gjë të tillë.

Në librin “Battle of Brothers: William and Harry – The Inside Story of a Family in Tumult”, historiani dhe biografi mbretëror Robert Lacey, njëkohësisht këshilluesi historik i serialit të Netflix, “The Crown”, zbulon për herë të parë arsyet pse mbretëresha Elizabeth II nuk ra dakord me zgjedhjen e parë të Meghan Markle.

Në një fragment të librit, të botuar nga Mirror, Lacey shkruan:

“Është e pakonfimuar nga Pallati – por nuk u mohua kurrë – megjithëse na u tha se mbretëreshës iu desh t’i thoshte ‘jo’ zgjedhjes së parë të Meghan, një diademë prej smeraldi që thuhej se kishte ardhur nga Rusia.”

Në libër, biografi shkruan se diadema ishte një nga ato që kishte mbërritur në duart e mbretërisë përmes rrugësh të dyshimta gjatë Revolucionit Rus. Sipas tij, mbretëresha ishte e mendimit se nuk do t’i shkonte për shtat Pallatit dhe Meghani-t që pas dasmës, gazetat të spekulonin se cila nga princeshat, vajzat e carit Nikolla II të Rusisë, e kishte mbajtur vënë para se të vritej nga bolshevikët në vitin 1918.

Advertisement
Loading...