6 gjërat që asesi nuk duhet t’i hidhni në tualet

Gjërat e papërshtatshme që hidhni në WC-në e tualetit tuaj, mund të përfundojnë duke bllokuar tubat. Kjo e fundit mund t’ju sjellë një sërë problemesh me kanalizimet.

Keni kujdes këto 6 gjëra mos i hudhni asesi në tualetin tuaj:

1. Letër higjenike.
Shkaktari numër 1 i bllokimit. Ekziston një mënyrë e thjeshtë për të zbuluar nëse letër higjienike do të shpërndahet. Vendosni pjesë të letrës higjienike në një gotë me ujë të ftohtë. Dhe nëse ende i shihni copa të mëdha 5-10 minuta më pas, kjo do të thotë që ju nuk mund ta hidhni këtë letër higjienike.
2. Fillin dentar të dhëmbëve
Kjo pasi fibrat sintetike që gjenden tek ai, nuk dekompozohen dhe dëmtojnë mjedisin.

3. Çëmcakëz.
Nuk shpërndahet në ujë dhe shkakton bllokim.

4. Maska e fytyrës
Maskat e fytyrës me bazë balte nuk duhet të hidhen në Wc. Grimcat e vogla përfundimisht do të grumbullohen në brendësi të gypave dhe do të bëjnë një bllokim të madh. Shtresa e sipërme e maskës duhet të hiqet me një leckë të pastër dhe pjesa tjetër e grimcave të vogla mund të lahen me ujë.

5. Fecet e maceve apo qenve
Në pak orë, mbeturinat do të ngurtësohen dhe do të fiksohen diku në tub. Mos harroni: mbetjet e maceve duhet të hidhen jashtë, bashkë me pjesën tjetër të mbeturinave që keni.

6. Detergjentët me klor
Detergjentët me bazë klori janë shumë agresiv. Në fakt, ato janë kaq agresivë, saqë mund t’i dëmtojnë tubat nëse i përdorni shpesh. Në të vërtetë, ju nuk keni nevojë të lani tualetin çdo ditë duke përdorur detergjente të tilla , mund të përdorni uthull në vend të tyre.