Si të kujdeseni për flokët kur jashtë bie borë

Nëse jetoni në një vend ku bie borë gjatë dimrit, atëherë ka të ngjarët dini se flokët tuaja pësojnë ndryshime.

Moti i dimrit është i ashpër në të gjitha strukturat dhe llojet e flokëve. Ashtu si lëkura, flokët kanë nevojë për mbrojtje nga të ftohtit për të mbetur të butë dhe të shëndetshëm.

Vini një kapele

Është e rëndësishme të mbuloni flokët tuaj gjatë muajve të dimrit për t’i mbrojtur ato nga ajri i thatë, dëbora, era dhe shiu. Kjo nuk është koha për t’u shqetësuar se sa bukur keni rregulluar flokët. Elementet që thajnë flokët tuaj, atë më të prirur për tu dëmtuar.

Prisni flokët më rregullisht

Prerja e flokëve tuaj çdo katër deri në tetë javë është një mënyrë e mirë për të ruajtur shëndetin e flokëve dhe për të mbajtur flokët tuaj të duken të freskëta. Kështu zvogëloni shanset e zhvillimit të majeve të thata dhe të ndara të flokëve.

Ulni temperaturën e ujit kur bëni dush.

Edhe pse një dush me avull mund të jetë ajo që po kërkoni kur temperatura është nën zero, uji i nxehtë mund të zbeh lagështinë nga flokët tuaj duke e bërë atë të brishtë dhe më të ndjeshëm ndaj prishjes. Lani flokët me ujë të vakët dhe më pas shpërlani me ujë të freskët.

Mos dilni nga shtëpia me flokë të lagur.

Flokët e lagura janë më të ndjeshëm ndaj dëmtimit sesa flokët e thatë. Ecja jashtë në dimër me kokë të lagur mund të shkaktojë që flokët të ngrihen dhe të prishen.

Advertisement
Loading...