Ja pse disa njerëz hanë shumë, e nuk trashen fare

Happy couple having healthy vegetarian dinner 628411048 Couple - Relationship, Vitamin, Arugula, Real People, Healthy Eating, Women, Men, Caprese Salad, Vegetarian Food, Antipasto, Garnish, Homemade, Dating, Ready-To-Eat, Hummus, Flirting, Domestic Life, Organic, Basil, Adult, Eating, Nutritional Supplement, African Ethnicity, Connection, Togetherness, Freshness, Romance, Multi Colored, Wood - Material, Italian Culture, Lifestyles, Indoors, Horizontal, Beard, Heterosexual Couple, Herb, Tomato, Vegetable, Domestic Kitchen, Domestic Room, Cafe, Restaurant, Salad, Dinner, Cheese, Food, Crockery, Italian Cuisine, African-american Ethnicity, Kitchen

Shumë prej neve e njohin dikë që hanë çfarë të dëshiroj dhe përsëri nuk shtojnë peshë fare. Shkencëtarët kanë analizuar trupat e njerëzve që hanë ushqime të ndryshme por janë mbesin të dobët.

Njerëzit që janë natyralisht të hollë mund të jenë në gjendje që të mbajnë peshën e tyre pa shumë përpjekje përshkak se qelizat e yndyrës janë gjenetikisht më efiçiente, thotë studimi.

Shkencëtarët shikuan veprimet e qelizave të yndyrës në grupe të burrave dhe grave që mund të hanin gjithçka që dëshironin pa shtuar peshë. Qelizat e yndyrës nga stomaku i tyre ishin gati sa gjysma e masës normale dhe kishin më shumë energji për të shkatërruar yndyrën se sa te personat tjerë.

Gjetjet i shtohen besimet se njerëzit e hollë kanë disa avantazhe gjenetike kur vjen puna tek mbajtja e peshës së tyre.

Grupi i shkencëtarëve nga Zvicra kanë zbuluar gjetjet e tyre në Ditarin Amerikan të Nutricientëve. Këto janë gjetjet e para lidhur me këtë punë.

“Ne treguam për herë të parë, për njohurinë tonë, se pesha vazhdimisht e vogël e njerëzve është e lidhur me veçoritë në indet e bardha që janë të kudnërta me ato të njerëzve obezë”, thonë ata.

Qelizat e yndyrës ishin 40% më të vogla tek njerëzit që janë nënpeshë se sa tek të tjerët. Kjo ndikon që ata të kenë një metabolizëm më të shpejtë.

Advertisement
Loading...