Personave që punojnë në dy orare pune, dyfish më shumë iu bien flokët

Lajm i keq për personat e dhënë pas karrierës dhe që u pëlqejnë flokët e gjata.

Hulumtuesit kanë zbuluar se personat që punojnë më gjatë se 52 orë në javë janë dyfish më të prirë të mbesin pa flokë

Kjo është në rregull sepse shumica punojnë vetëm 40 orë në javë – ose të paktën për kaq orë e kanë kontratën – por në shtetet tjera, si Koreja e Jugut, është mjaft e zakonshme që të punojnë më gjatë.

Kjo është arsyeja se përse studimi e ka ndërlidhur orarin e stërzgjatur me rënie të flokëve, duke i marrë rezultatet nga analizat me 13,000 meshkuj.

Logjika prapa kësaj është e thjeshtë: Stresi shkakton ndryshime në nivelet e hormoneve në zona të caktuara të trupit, duke përfshirë skalpin.

Kur stresoheni, ndryshimi hormonal mund t’i “pushtojë” gjëndrat e flokëve në skalp.

Kështu, edhe nga hulumtimet e mëhershme e kemi mësuar se stresi e nxitë sistemin tonë të imunitetit që t’i sulmojë gjëndrat e flokëve.

Advertisement
Loading...