Bananja blu me shije si akullore me vanilje

Jemi më të shohim e hamë banane me ngjyrë të verdhë, por bananja me ngjyrë të kaltër përveç që është e rrallë ajo ka edhe shije tjetër. Ajo ka shije e një akulloreje me vanilje.

Kjo banane ka marrë këtë emër pasi lëkura e saj bëhet blu pas pjekjes, por në vende të ndryshme, merr dhe emra të ndryshe.

Pema e bananes blu është e njohur për rritjen e saj në vende me temperaturë deri në -7 gradë celsius dhe kryesisht prodhohet në zona të SHBA-së. Frutat e bananes rriten shumë shpejt.