Shumica e amerikanëve thonë se ‘numrat arabë’ nuk duhet të mësohen në shkollë

Më shumë se gjysma e amerikanëve besojnë që ‘numrat arabë’ – simbolet standarde të përdorura në gati krejt botën për të treguar numrat, nuk duhet të mësohen nëpër shkolla, sipas një studimi.

Pesëdhjetë e gjashtë përqind e njerëzve thonë se numrat nuk duhet të jenë pjesë e kurrikulës për nxënësit amerikanë, sipas një kërkimi të dizajnuar për të eksploruar ndikimet dhe paragjykimet e të anketuarve, transmeton portali arbresh.info.

Shifrat 0,1,2,3,4,5,6,7,8 dhe 9 u referohen si numrat arabë. Sistemi është zhvilluar së pari nga matematikanët indianë para se të shpërndahej në botën arabe dhe Evropë dhe të popullarizohej në botë.

Një studim i Civic Science, një kompani amerikane e hulumtimit të tregut, kërkoi 3,624 respondentë: “A duhet që shkollat ​​në Amerikë të japin numra arabë si pjesë të kurrikulës së tyre?” Sondazhi nuk shpjegoi se çfarë nënkuptonte termi “numra arabë”.

Rreth 2,020 njerëz u përgjigjën “jo”. Njëzet e nëntë përqind e të anketuarve thanë se numrat duhet të mësohen në shkollat ​​amerikane dhe 15 përqind nuk kishin mendime.

John Dick, shefi ekzekutiv i Civic Science, tha se rezultatet ishin “testamenti më trishtues dhe më qesharak i paragjykimit amerikan që ne kemi parë ndonjëherë në të dhënat tona”.