Shoferi nuk i pa: Shikojeni reagimin e autopilotit të Teslas kur i pa rosat duke kaluar rrugën (VIDEO)

Për shkak të hijes shoferi nuk i pa rosat të cilat po e kalonin rrugën, mirëpo autopiloti i Teslas e ndryshoi kahjen dhe i shpëtoi jetën rosave.

Në rrjetet sociale është bërë virale një tjetër video me autopilotin e makinës Tesla.

Autopilotët në makina nuk janë bërë që ta drejtojnë makinën vetë, por shërbejnë si asistues gjatë ngasjes së makinës.

Policia dhe kompanitë automobilistike kanë paralajmëruar që ngasësit e veturës të jenë të vëmendshëm edhe kur autopilotët janë të aktivizuar.

Mirëpo deri më tani autopilotët po tregohen mjaftë të saktë. Një situatë në Zelandën e Re e dëshmon mjaftë mirë këtë.

Një shofer për shkak të hijes nuk vëren rosat duke kaluar rrugën, ndërsa autopiloti ndërron kahje dhe i shpëton rosave jetën.

Shikojeni edhe vetë…

Advertisement
Loading...